In week 42 van 12 tot 18 oktober is het weer de jaarlijkse week van de Voedselbanken.
In voorgaande jaren organiseerde Voedselbank Leiden in deze week een inzameling bij diverse supermarkten in de regio, waarbij ze klanten vroegen een extra boodschap te doen voor de voedselbank.
Door de coronacrisis is het lastig geworden om op deze manier een inzameling te organiseren. Daarom heeft Voedselbank Leiden de volgende alternatieven bedacht;

Op zaterdag 17 oktober tussen tussen 10 en 16 uur houdt Voedselbank Leiden e.o. een corona-proof (drive-through) inzameling van houdbare producten zoals peulvruchten in blik, vis in blik, olie, thee en rijst op haar locatie Willem Barentszstraat 37, Leiden (industrieterrein De Waard). Inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude worden uitgenodigd om op die dag bij de Voedselbank één of meer houdbare producten langs te komen brengen.

Op zaterdag 17 oktober kunnen klanten van Hoogvliet in Leiden en Leiderdorp een voucher van 2 euro of van 5 euro kopen voor de Voedselbank en afrekenen bij de kassa. Van de opbrengst van deze actie koopt de Voedselbank producten voor hun klanten.

Met name nú kan de Voedselbank deze hulp heel hard gebruiken. Ze zien het aanbod van producten in de regio flink teruglopen, terwijl tegelijkertijd het beroep op de voedselbank toeneemt o.a. als gevolg van de coronacrisis.